Flätor och freejazzfunk

Jaha, vad fan gör man nurå? Jag är lite småsjuk i lungorna och har träningsverk i benen. I morgon är jag ledig så jag skulle egentligen kunna göra vad jag vill hela natten och sova bort hela morgondagen. Känns det värt? Nej. Har man fixat en någorlunda bra dygnsrytm så får man fan i mig ta och försöka vidhålla den också.
.   Under de senaste veckorna av skolan har jag spelat jazz som bara den och det känns ju jävligt kul, men det har även varit ansträngande att spela med två olika ensembler. Det blir mycket reptider, lektioner, arrangemang osv att hålla reda på. Dock har jag lite good news för mig själv! Det har kommit in en ny basist i vår jazzklass. Han heter Mattias och han kommer att ta över ensemble 1 (tror jag) som basist och det innebär att jag kan fokusera enbart på min egna fina ensemble 3 (tror jag). Yay!
.    Nåja, som jag skrev tidigare; vad fan gör man nurå? Det jag har gjort ikväll är detta: Jag har lyssnat på tidig 80-talsfreeformjazzfunkfusion ooooooooch flätat mitt hår. Varför? Det är typ kul och jag gillar det lite. Klandra mig inte, jag går folkhögskola. Här får jag göra vad jag vill (lol, nej) och se ut hur jag vill (dessvärre, ja)!
.
.

Helvetes satans jävla flugjävel

Du vet när man sitter vid datorn, eller vid matbordet, eller man ligger i sängen och läser eller vad som helst där man helst inte vill bli störd. På sådana ställen är det extra jobbigt när det kommer en fluga som härjar och jävlas bara för att vara en jävla fitta. Fyfan. Nu är det en fluga i mitt rum och jag håller på att bli vansinnig. Den sätter sig på handen, man viftar bort den. Den sätter sig på armen, man försöker slå till den, men man missar för att fanskapet är för snabbt och lyckas såklart flyga där ifrån. Vad fan vill flugsatan egentligen? Den finns här enbart för att jävlas med mig. Jag hatar flugor. FML (=Fuck My Life)

Jodå

Nog har dagen varit bra. Gjort jävligt lite, men det spelar ingen roll. Man måste inte alltid göra saker. Igår gjorde jag och Björn mat. Det blev karrékotletter med pommes. Idag lagade vi också mat tillsammans. Denna gång blev det tagliatelle med köttfärssås efter mitt eget mysiga recept. Det blev faktiskt riktigt lyckat. I samband med matätningen så valde vi att se en rolig film också. Braindead var namnet. Kanske inte världens bästa film att se med tanke på att vi åt köttfärs samtidigt, men det var kul nevertheless. Det kanske blir bastu ikväll, men om inte så blir det nog bara en lugn kväll. I morgon bitti kl 08.00 ska jag åka till en bliverkstad i Munkfors för att justera till hjulinställningarna och eventuellt sätta på ett eller två begagnade, nya däck. Vi får la hoppas på att det går bra! Nu säger jag godnatt, mitt kära folk. Sov gott!

Suverän bakisdag!

Fan vad kul det var igår! Asnajsigt häng i bruna köket med dansant musik från rum 19 samt förtvivlade skrik och svordomar från tv-spelsrummet intill. Det vankades super mario 3. Oh yeah. Något riktigt fränt som hände var att hallen just utanför köket förvandlades till en sorts lounge där jättemånga olika människor samlades och samtalade och hade det allmänt trevligt. Gårdagen var alltså hur bra som helst. Natten också.
.
.     Hur mår jag idag då? Jo, förstår du, jag mår riktigt jävla fetingbra! Vaknade vid 11 och större delen av natten så hade jag drömt om fester och folk. Helt sjukt, men så blir det kanske när man får vara med om något extra märkvärdigt och fantastiskt. När jag vaknade så steg jag upp och var lite tung i halsen, det var allt. Annars så mådde jag bara bra. Jag gick ut i köket och började med min brunch: Scrämblade ägg, bacon, juice och kaffe. Eftersom den brunchen var så jävla bra så tänkte jag att jag lika gärna kunde toppa allting med lite grädde: Jag gick och hämtade och kopplade in mitt N64 och satte igång super mario. Livet kunde inte vara bättre.
.
.     Förutom att jag har haft en riktigt fabulös morgon så  tror jag att dagen kommer att fortsätta att få mig att må bra. Det är soligt och rätt så varmt utomhus. Perfekt för en promenad eller någon annan utomhusaktivitet.
.
Det här kan vara the best bakisday ever!

Falkenburgers

Jag hittade något fränt på systemet idag! Öl som ser sådär härligt old school ut och även smakar gott. I dig it! Blir nog en bra helg =D
.

Fredawgsinlägg

Cha cha bloggen! Nu jävlar är det fredag och jag har inga lektioner. Inga alls. Aldrig. Fredagar äger. Jag laddar upp inför helgen genom att göra lite läxor. Först på listan kommer min första sångläxa: Cream – White Room.
.   Sen har jag några jazzstandards att kolla på, plus att jag ska transponera tre låtar till två nya tonarter. Det betyder att man skriver om tonarten. Detta görs oftast för att det ska passa sångarna bättre, men i jazzen så är det bra om man kan spela alla låtar i alla möjliga tonarter också.
.   Denna fredag är speciell. Det är fridluftsdag för geijereleverna och aktiviteterna som finns är Bowling i Hagfôrs, vandring till utkikstornet och innebandy. Jag är inte med på något av aktiviteterna. Jag har bättre saker för mig. Typ jazz. Det finns en till anledning till att denna fredag är speciell. Jag är kvar på skolan och jag tänker vara här hela helgen. Fatta vad skönt det känns! Åh. Jag ska in till Munkfôrs och handla gärnet senare. Ska köpa kött så det bara ryker om det. Kött och havregryn!
.
.
BTW SÅ ÄR STEFAN LIV NO MORE. NU VET DU. LET'S NEVER MENTION IT AGAIN. DÖD.

The life at the folkis

Hej. Jag har mycket att göra här på skolan.
.   Det här med att åka upp till Hoting och helgen efter åka upp till Vilhelmina för att gigga med Daniel har varit krävande. Både på mig och på bilen. På vägen hem från Vilhelmina fick jag problem med hjulinställningarna. När jag kom fram till Ransäter hade jag nästan inga framdäck kvar. Det är komplicerat. Och dyrt. Ska fixa i veckan. När jag orkar.
.   Det här med ork är något jag strävar efter. Särskilt när jag spelar bas med tre olika ensembler här på skolan. Två jazzensembler och rocktvåan, som inriktar sig på att skriva egen musik. Huvva. Det är helt klart jävligt kul, men kul har också sina gränser. Förutom i kulglass. Hihi.
.   Det här med kulglass är jag för övrigt inte särskilt bekant med. Har fan inte ätit mycket kulglass denna sommar kan jag säga. What a shame.. Jag har dock varit på en roadtrip som gick så här: Lycksele - Falköping - Göteborg - Mellerud och slutligen Ransäter, värmland. När jag hade kört ca 150 mil orkade jag inte längre räkna sträckan. Men men. Kul var det i alla fall. För att visa lite av hur fina mina vänner är så har jag satt ihop en liten film som inte alls är märkvärdig. Men ändå lite småfin. Den innehåller ju nämligen mina vackra vänner. Puss på er <3
.
.

RSS 2.0